Direkt marketing - Honlapmanufaktúra
 • Kezdjen hozzá

  Válassza ki, mit tudjon weboldala

 • Direkt marketing

  A marketing szerves része egy honlapnak, hiszen ha a marketingtevékenység sikeres, több potenciális vevőt csalogathatunk az oldalra, és meg is tudjuk tartani őket hosszútávon. A direkt marketing az egyik leghasznosabb módszer a vásárlógyűjtésre.

  Marketing

  A marketing olyan tevékenységek összessége, amelyek egy adott cég piacon való népszerűsítésére szolgálnak. Természetesen a cél az, hogy a vevők igényeit feltérképezve minél inkább személyre szabottan tudjunk nekik értékesíteni. A jó marketing alapja a 4P, tehát a termék (product), az ár (price), a csatorna értékesítés (place) és a reklámozás (promotion). Napjainkban ez már inkább 7-re bővül, és a kiszolgáló személyzettel (people), a folyamattal (process) és a tárgyi környezettel (physical evidence) is kiegészül. Ezeket mind-mind figyelembe kell venni a sikeres marketingtevékenység érdekében.

  Mit nevezünk direkt marketingnek?

  A direkt marketing (DM) az értékesítés-ösztönzés egy formája, amely a boltok szerepét kiiktatva igyekszik eladni termékeit a vevők számára. A legfontosabb tehát, hogy közvetlenül megkereséssel, direkt módon, konkrét vásárlókat érjen el. A személyes kommunikáció tehát ebben az esetben kulcsfontosságú. Sikert akkor könyvelhetünk el, ha a marketingstratégiánk interakciót vált ki a vevőkből, ügyfelekből.

  Miért a direkt marketing mellett döntsünk?

  Mert azáltal, hogy konkrét vevőket célzunk – akikről már tudjuk, hogy érdekli őket a termékünk, szolgáltatásunk –, számottevően növelhetjük a reklámjaink sikerét. Gondoljunk csak bele mennyire hatékonynak bizonyul, ha nem költünk feleslegesen olyan promócióra, amely olyan embereket ér el, akik nem érdeklődnek termékeink iránt.

  DM eszközök

  A DM esetében is használhatók a hagyományos reklámeszközök. Bátran használjunk szórólapokat vagy névre szóló leveleket! Mivel ezeket azonban már csak a célközönség számára küldjük ki, nem kell attól félni, hogy feleslegesen áldoztunk rá időt, pénzt, és energiát.

  Választhatjuk az online DM levelet. Ha így reklámozzuk termékeinket, szolgáltatásainkat, az e-mail formájában egy még költségkímélőbb és gyorsabb is megoldásra találhatunk.

  Használjuk a telefont! Jól ismert módszer a telefonon való értékesítés, nagy hagyománya van. Vegyük azonban figyelembe, hogy napjainkban, amikor mindenki rohan, az emberek általában nem szívesen válaszolnak hasonló jellegű telefonokra. Ez persze a célközönségünktől is nagyban függhet. Ha olyan személyeket kívánunk megkeresni, akikről tudjuk, hogy viszonylag sok szabadidővel rendelkeznek, jobban ráérnek, akkor mindenképp érdemes felemelni a kagylót.

  Sok esetben azonban talán szerencsésebb, ha csak egy tájékoztató SMS-t vagy MMS-t küldünk a (leendő) ügyfelek részére. Ha a jól megválasztott tartalommal felkeltjük a figyelmüket, biztosan érdeklődni fognak!

  Mindenképpen javasolt az adatbázis marketing és a CRM rendszer (Customer Relationship Management, magyarul ügyfélkapcsolat-kezelés). Az adatbázisban minden szükséges információt összegyűjthetünk a jelenlegi és a potenciális vevőkörről. Az átláthatóság érdekében vezessünk egy ilyet! Az ügyfélkapcsolat-kezelés pedig még ennél is optimálisabb megoldás lehet, hiszen folyamatokba szervezi az összes kapcsolatfelvételt az ügyfelekkel. Statisztikák kimutatásához ideális megoldás.

  Termékbevezetéshez használjuk a rendezvénymarketinget vagy az értékesítési helyszínen történő reklámozást! Az ügyfelek jól szórakozhatnak, közben megismerik az adott terméket vagy szolgáltatást, így talán szívesebben is teszik le mellette voksukat.

  A multi-level marketing szintén nagyon hatékony, hiszen számos új ember szeretne csatlakozni egy jól működő hálózathoz, ahol plusz keresetre tehetnek szert.

  Sok energiát, azonban nem nagy összeget igényel az internet marketing. Használjuk a keresőoptimalizálást, a tartalommarketinget és a közösségi média nyújtotta lehetőségeket is!

  Szeretné alkalmazni a direkt marketinget vállalkozásában, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Mi segítünk Önnek! Elkészítjük egész éves marketingtervét, amelyben a direkt marketingre is nagy hangsúlyt fektetünk!